E-mail: info@szevasz.hu

Hazugságvizsgálót a parlamentbe!

Hazugságvizsgálót a parlamentbe!

Hazugságvizsgálót a parlamentbe! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Seres Mária legszívesebben hazugságvizsgálóval a hóna alatt menne a parlamentbe, első munkanapján. Pénzbüntetéssel és közmunkával tanítaná igazmondásra a honatyákat.

Az SMS kampányarca nem viccel: poligráffal akarja megreformálni az országházi morált. Már van is készüléke.

– Ha kell valakit mondani, akiben nem bíznak az emberek, az a politikus. Aztán jön egy választás, és mégiscsak hajlandóak x-et odahúzni egy olyan embernek, akinek a fele szavát sem hiszik el! De mi megálljt parancsolnánk a képviselők hazudozásának, és bevezetnénk a parlamentben a poligráfot. Az SMS frakció mögött lenne egy LED fal, ezen üzennének a tévéközvetítést nézők, és jelezhetnék, ha szerintük hazudik a képviselő. Ekkor az illetőt alávetnénk a vizsgálatnak. Meggyőződésem, hogy 1 hónap után már többen mondanának igazat. Lehet, hogy humorosnak tűnik, de szerintem ez a nyitja a változásnak – érvel Seres, aki szerint nagyon sokan élveznék az ilyen jellegű közvetítést.

– Van „B” tervünk is arra az esetre, ha a házszabály nem engedné a nézői jelzéseket. Vettünk az interneten egy egyszerűbb kis asztali gépet, ami persze nem olyan komoly műszer, mint a poligráf, viszont megrázza az illetőt, ha hazudik. Mért ne lehetne ott minden képviselő asztalkáján egy ilyen kis gyorsvizsgáló? És ha jelez, ki kell fáradnia a szomszéd szobába, ahol a poligráf is teszteli. Egyetlen hazugságot megbocsátanék, mert előfordulhat, vagy rossz az információ. Másodszorra pénzbüntetést kapna, harmadik alkalommal pedig közmunkára ítélném az illetőt. Menjen ki az emberek közé, és szokjon le a hazugságról! Hozzánk, Mátraverebélybe bármelyikük jöhet közfoglalkoztatottnak. Nem válna a honatyák kárára, sőt, hálásak is lehetnének, mert ott egy csomó dolgot megtanulnának a való életről. Az is biztos, hogy még egyszer nem indulna választáson olyan ember, aki rászolgált a hazug jelzőre – csipkelődik Seres Mária, mindenkit invitálva: próbálják ki a poligráfot.

– A Keleti pályaudvarnál vasárnapig a standunkon teszteltetjük az emberekkel, és kérjük a véleményüket, vigyük-e be a parlamentbe. Arról a javaslatunkról is beszélgetünk velük, hogy tanítsák az iskolákban a testbeszédből tetten érhető hazugságot.

Ezmin

A szerző:

Back to Top